Hexis

FORSIDE

FORENINGEN

ARRANGEMENTER

TIDSSKRIFT

NYHEDSBREV

FORLAG

STUDIEKREDSE

ARKIV

LINKS OG RSS

KONTAKT

SØGNING

Praktiske Grunde - Nordisk tidsskrift for kultur- og samfundsvidenskab

Hexis udgiver tidsskriftet Praktiske Grunde - Nordisk tidsskrift for kultur- og samfundsvidenskab, der udkommer elektronisk med fire numre årligt.

Praktiske Grunde er et tværfagligt internordisk forum for analyse af sociale og kulturelle praksisformer, deres sociale genese, strukturelle betingelser, virkemåder og relation til magt- og dominansforhold.

Praktiske Grunde er til for at fremme den kritiske dialog mellem de mange forskellige forskere og studerende, der på forskellige måder og i forskellige sammenhænge arbejder med inspiration fra den franske sociolog Pierre Bourdieu og beslægtede forskere. Tidsskriftet redigeres således med afsæt i følgende basale videnskabelige grundantagelser:

  • videnskabelig viden har både en teoretisk og en empirisk dimension
  • det videnskabelige objekt er konstrueret gennem et brud med førstehåndsforståelsen
  • at tænke i relationer giver bedre virkeligheds-modeller end at tænke den i substanser
  • virkeligheden er historisk og fortiden virker i nutiden, både kollektivt og individuelt

Praktiske Grundes tværfaglige redaktion består af et dansk, svensk og norsk redaktionspanel. Tidsskriftet bringer fagfællebedømte forskningsartikler, oversættelser af centrale fremmedsprogede tekster og anmeldelser. I tidsskriftets nyhedsbrev optages mindre essays, debatindlæg, bogomtaler, meddelelser om konferencer, seminarer, studiegrupper o.l.

Praktiske Grunde publicerer på dansk, svensk, norsk og engelsk.

Se nærmere om Praktiske Grunde, download alle numre, søg i artiklerne m.v. på tidsskriftets hjemmeside http://praktiskegrunde.dk

Senest ændret: 18-Aug-2013 11:32

Sitemap

Til top